Med Risør Fiskemottak som god samarbeidspartner skal Risør Fotballklubb få spillerne sine til å spise mer fisk og skalldyr.

Allerede i dag har man innført slik som gratis frukt som en del av fotballfritidsordningen. Nå går man et langt skritt videre.

– Vi vil satse på de unge, slik at de får et godt forhold til sunn og frisk mat, og da særlig til fisk. Det hele starter når skal holde avslutningsturnering for de yngste spillerne 14. oktober. Da kommer Risør Fiskemottak og serverer gratis fiskesuppe på Kjempesteinsmyra. Og vi snakker om 300 personer som skal få en smak, sier leder Christian Axelsen.

Utvider i kiosken

Men, det stopper ikke der. For også i klubbens kiosk, som er åpen under kamper og turneringer, har man planer om å utvide sortimentet.

– Nå skal vi ikke fjerne pølser og vafler, men i stedet også tilby sunnere alternativ. Da tenker jeg på sånn som fiskekaker og fiskeburgere. Vi har tross alt et av Norges beste fiskemottak ute på Holmen, sier Akselsen.

Håpet er at det både ungene i klubben og deres foreldre skal benytte seg av klubbens samarbeidspartner.

– Dette er jo noe alle vinner på, så vi ønsker å markedsføre fisk og skalldyr overfor foreldrene slik at flere blir flinke til å ta i bruk de ferske råvarene vi får inn i Risør mer i hverdagsmiddagene. Jeg bruker Risør Fiskemottak selv, og bedre fisk får du ikke.

Trenger samarbeidspartnere

Uten at lederen i fotballklubben vet om avtalen alene skal gi fiskemottaket en umiddelbar kjempevekst, håper han at både mottaket og fotballklubben skal få en positiv effekt av det hele.

– Siden Risør Fiskemottak er en samarbeidspartner ønsker jo vi at medlemmene bruker det. Denne typen avtaler er viktig for klubben.

Likevel er det ikke bare snakk om økonomi. For spillernes helse er også et element det tenkes på når Akselsen vil ha medlemmene til å spise mer fisk.

– Kosthold er viktig, så det blir for lettvint med for mye ferdigmat. Det får du ikke riktig energi av. Det er mange fotballkarrierer som har gått tapt fordi spilleren ikke har spist sunt nok.