Risør FK blir en stor dommerklubb i NFF Agder når tre dommere fra lengre vest melder overgang ved nyttår. Dermed har klubben hele fem kretsdommere.

Fotballklubben har vokst kraftig det siste året, og det er mye av grunnen til at leder Christian Axelsen nå ønsker flere dommere i klubben.

– Når vi vokser som klubb, trenger vi flere dommere. Og det handler om langt mer enn å unngå bøter fra kretsen. Disse tre som kommer inn fra nyttår skal også være med på å utvikle klubben videre, sier Axelsen til iRisør.no.

Bytter klubb

De tre dommerne som om kort tid løper med RFK-logo på brystet er Marianne Ommundsen Olsen (Sørfjell), Joachim Andersen (Grane) og Kato Eliassen Froland).

– Vi ønsker å være gode på gatefotball og dommerrekruttering, så disse tre skal også bidra på de områdene, sier Axelsen.

Marianne O. Olsen har allerede god kjennskap til gatefotball, og var blant annet med å dømte under sist VM.

– Jeg håper erfaringene jeg har kan være med på å skape de samme rammene i Risør som andre lag i gatefotball har. Gatefotball er kanskje den viktigste rusbehandlingen vi har i Norge. Den er helt unik. 90 prosent av de som spilte under VM sa at gatefotball har endret deres liv, sier Olsen.

Marianne Ommundsen Olsen skal være med å jobbe inn mot gatelaget i Risør FK.

Skulle bytte uansett

Fra før har Risør hatt to kretsdommere i fotball. Med denne satsingen håper Axelsen at man får en langt mer grundig dommersatsing. Den satsingen skal blant annet Joachim Andersen være med på å få til.

– Dette skal bli interessant. Jeg har pratet en del med Christian, og synes det er en veldig spennende satsing som gjøres. Når det gjelder bytte av klubb, så var det noe jeg hadde tenkt å gjøre uansett. Så da var det greit at Christian ringte, sier Andersen.