Risør har ikke slått Birkenes i en A-kamp i fotball for herrer siden juni 2015. Tirsdag kveld så det lenge ut som om seieren endelig skulle komme.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Risør ledet 2-0 etter første omgang etter scoringer av Mateusz Radgowski og Henning Dalavara. Mateusz satte ballen sikkert i mål etter 15 minutter, men måtte av banen bare minuttet senere etter å ha blitt taklet stygt.

Litt mot spillets gang doblet Henning Dalavara ledelsen i det 23. minutt. Den scoringen var en perle.

– Når du skyter så mye i løpet av en sesong må man jo treffe en gang. Nå har jeg fått min scoring i år, sier Dalavara til iRisør.no, etter å ha sendt en suser i krysset fra 30 meters hold.

Henning Dalavara og Risør fikk seg en nesestyver av Birkenes i andre omgang.

Manglet en mann

Etter pausen tok det imidlertid bare et halv minutt før Birkenes reduserte. Det mens Risør var en mann mindre på banen.

– En av spillerne våre som var i oppvarming hadde ikke fått med seg beskjeden om at han skulle starte omgangen. Samtidig var ikke det grunnen til at vi fikk mål i mot, sier trener Øyvind Quarg.

Situasjonen ble ikke bedre når utligningen kom ti minutter ut i andre omgang. Det førte til at Risør mistet litt av konsentrasjonen. Den kom ikke tilbake før Birkenes tok ledelsen et kvarter før slutt.

– Vi misser helt på det vi har blitt enige om, og gir de andreomgangen. Vi sliter med å komme inn i duellene og er ikke der vi skal være. Så personlige feil koster oss dette. Vi hadde fortjent poeng i dag, sier Quarg.

Her kunne Risør utlignet med minutter igjen å spille.

Hadde sjansene

De siste ti minuttene ble det sjanser begge veier da Risør hadde spillet og Birkenes kontret. Kun marginene hindret et etterlengtet hjemmepoeng.

– Dette er forbannet surt. Men, vi får ta med oss at det var mye bra i første omgang. Da spiller vi ball, og det er det en stund siden vi har gjort, sier Dalavara.

Han mener derfor man på slutten av sesongen skal se på det man kan bygge videre på.

Tabellen

Lag S P
1 Hisøy 20 48
2 Froland 20 42
3 Rygene 20 41
4 Øyestad 20 37
5 Express 2 20 35
6 Hånes 20 28
7 Imås 20 26
8 Birkenes 20 22
9 Risør 20 18
10 Lillesand 20 17
11 Trauma 20 16
12 Randesund 2 20 10