Risørs herrelag gikk på et stortap hjemme mot topplaget Froland lørdag. Foreløpig ser likevel plassen i 5. divisjon ganske sikker ut.

Tekst: Tore Myrberg

Froland kjemper om opprykk til 4. divisjon, og var ventet å være en sterk motstander. Og det slo til for fullt. Risør hang med fram til pause, hvor det sto 0-1, men i andreomgangen dro Froland ifra.

Kampen på Kjempesteinsmyra endte til slutt 0-5. Også forrige seriekamp det femmålstap for Risør, da i bortekamp mot Øyestad.

Nå gjenstår fire kamper før sesongen er over. Første kamp er førstkommende torsdag, når Risør gjester Rygene. Deretter følger hjemmekamp mot Birkenes 9. oktober, bortekamp mot Hisøy 12. oktober og hjemmekamp mot Imås 19. oktober.

Risør er fortsatt involvert i nedrykksstriden i femtedivisjon. I utgangspunktet rykker lag nummer 12 rett ned, mens lag nummer 11 kan rykke ned. Det avhenger av hvor mange poeng man har tatt i snitt i forhold til nest dårligste lag i avdeling 2.

Mest sannsynlig vil én seier på de fire siste kampene sikre plassen, men det er også godt mulig at man klarer seg uten poeng ut sesongen.

Det forutsetter at Lillesand ikke tar mer enn tre poeng på sine tre siste kamper. De møter Express 2, Imås og Randesund 2 i sine tre siste kamper. En annen mulighet er at Trauma ikke tar mer enn ett poeng på sine tre siste kamper. De møter Hånes, Birkenes og Øyestad.

Selv om Risør er maks uheldig, og rykker ned på 11. plass på tabellen, kan de bli reddet av at lag nr. 11 i avdeling 2 har et lavere poengsnitt pr. kamp.

Her er tabellen slik den ser ut nå:

5 div menn avd 1 2018Agder