Risørs herrelag i 5. divisjon maktet ikke å ta poeng i tirsdagens hjemmekamp mot Birkenes. – De var et bedre lag i dag, sier risørtrener Rune Norgaard.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto: Tore Myrberg

Med seier ville Risør passert nettopp Birkenes på tabellen, og klatret opp mot midten. Det ble imidlertid tidlig klart at det ville bli en vanskelig oppgave.

– Birkenes var et bedre lag enn oss i dag, og åpnet i høyt tempo. Så ganske tidlig havnet vi under 0-1, forteller Norgaard.

Doblet før pause

Birkenes fortsatte å dominere omgangen, men Risør fikk gjort noen justeringer slik at de kom litt mer med i kampen. Derfor var det litt surt da gjestene fra Birkenes gikk opp i tomålsledelse rett før pause.

– Vi skapte våre muligheter, men de var bedre. Sånn sett gikk det bedre i begynnelsen av andreomgangen. Da var vi med, men så tok de over igjen. Og på 0-3 gikk lufta litt ut av oss.

Birkenes fortsatte å kjøre på, og økte til 0-4 før Mateusz Radgowski satte inn et trøstemål for Risør slik at sluttresultatet ble 1-4.

– I de to forrige kampene møtte vi bunnlagene, og dette var et stort steg opp. Samtidig sitter jeg med en følelse av at vi kunne hamlet opp med Birkenes på en god dag. For spillerne ser at vi kan, men da må vi være der oppe i 90 minutter.

Møter tabellnabo

Neste kamp for Risør er mot Imås, som akkurat nå ligger på plassen over Risør på tabellen. Heller ikke det burde i følge Norgaard være noen umulig oppgave.

– Ikke om vi klarer å prestere på et stabilt godt nivå gjennom hele kampen, avslutter Rune Norgaard.

Tabellen 5.div. avd. 1

Lag Spilte Poeng
1 Froland 9 21
2 Hånes 9 21
3 Øyestad 8 19
4 Donn 2 7 18
5 Hisøy 9 15
6 Rygene 9 15
7 Trauma 9 13
8 Birkenes 8 9
9 Imås 8 8
10 Risør 9 6
11 Lillesand 7 1
12 Randesund 2 8 0