Risørs A-lag i fotball viser en imponerende høstform, og har nå ti poeng på de siste fire kampene. I går kveld ble Imås slått 2-0 på Kjempesteinsmyra.

Dermed er det ikke lengre noen tvil. Risør blir å finne i 5. divisjon også neste sesong. Gårdagens seier viser at det er riktig nivå for grønntrøyene.

– Det er veldig positivt med tanke på neste sesong. Vi ser at avstanden opp til de andre lagene ikke er stor spillemessig, og vi har hatt en veldig god utvikling i høst, sier trener Rune Norgaard til iRisør.no.

Årets beste kamp

I lykkerusen etter nok en seier betegner han kampen som ikke mindre enn årets beste for Risør sin del.

– Årets beste kamp av oss. Vi har veldig god kontroll og skaper veldig mange flotte angrep i første omgang, forteller Norgaard.

Kampens første mål kom ved Bjørnar Naume.

– Markus Sørbø Eriksen slår et flott hjørnespark som Bjørnar stanger inn. Og vi spiller så godt at vi burde ha ledet med et par til.

Velfortjent seier

Også det første kvarteret av andre omgang er det Risør som kjører kampen. Etter hvert går det på kreftene løs, men likevel ble ledelsen doblet.

– Markus øker til 2-0 på en kontring som Markus plasserer hardt nede i lengste hjørne.  Etter det svinger kampen, men vi holder unna til en fortjent seier.

Norgaard forklarer lagets forvandling denne høsten slik:

– Det handler mye om selvtillit og den jobben ALLE spillerne legger ned i løpet av kampene. Vi står mye bedre samlet, og blir ikke løpende for mye imellom.

Avslutter borte

Nå gjenstår kun en kamp, og det skal bli spennende å se om poengfangsten fortsetter.

– Siste kamp mot Hisøy blir tøff, de har et ungt og godt lag. Men nå har vi jo tre seire og en uavgjort på de fire siste, så det hadde vært godt å avsluttet med enda en seier.

Seieren mot Imås var viktig for å holde Randesund 2 bak på tabellen. For Randesund 2 vant hele 7-2 mot Birkenes. Risør har i tillegg til ledelsen på tre poeng også 11 mål bedre målforskjell enn Kristiansandslaget. Siden Solbygg tapte sin kamp i den andre 5.divisjonsavdelingen rykker imidlertid verken Risør eller Randesund 2 ned i 6. divisjon.

Plass Lag Spilte Poeng
1 Donn 2 21 51