Alt tyder på at Risørs herrelag i fotball har sikret plassen i 5. divisjon etter at de slo Lillesand 3 – 0 på Kjempesteinsmyra i ettermiddag.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Iyad Eqap

Det tok tid før Risør fant veie til nettmaskene, til tross for flere gode sjanser. Rett før pause var imidlertid Mateusz Radgowski frampå for sendte Risør opp i en fortjent ledelse.

– Vi spilte egentlig ikke så bra i dag, men akkurat i denne kampen var seieren viktig uansett om den hadde vært 1 – 0 eller 3 – 0, sier Radgowski til iRisør.no.

Viktig med 5. divisjon

Etter hvilen var Risør helt klart laget med flest sjanser, men det var først på overtid det løsnet. Til gjengjeld klarte Christoffer Axelsen å score to mål etter at klokka hadde passert 90 minutter. Akkurat det var Mateusz litt usikker på hva han skulle mene om.

– Vi har en kamp om hvem som blir toppscorer på laget, sier han, og ligger fortsatt et par mål foran spisskollegaen.

Viktigst er det uansett at Risør holder seg i 5. divisjon også videre.

– Det er bra både for de unge som er på vei opp, og fordi det er bedre med tøffe og jevne kamper enn at vi vinner 10 – 0 i 6. divisjon.

Fest i kveld

Også trener Rune Norgaard fremhever poengene som det som betydde mest denne gangen. I tillegg likte han godt at Lillesand ikke scoret mål.

– Det er morsomt at vi holder nullen bakover. Jeg kan ikke helt huske sist vi gjorde det. Også er jeg selvsagt godt fornøyd med en trepoenger nå, sier Norgaard.

På et åpent spørsmål til de som avsluttet kampen på benken om seieren kommer til å bli feiret, var svaret ganske unisont.

– Nå blir det fest etter kampen!

Tabellen 5. divisjon

Plass Lag Spilte Poeng