Mateusz Radgowski ble den store helten på Risør mandag kveld ved å score alle målene da Risør slo Lillesand 3 – 0 i en viktig 5. divisjonskamp.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør Fotballklubb

Kampen mot Lillesand var viktig for Risør, slik at laget kunne legge nedrykksstriden bak seg for godt. Men, det var Lillesand som kom best i gang.

– De hadde flere nye og var et bedre lag nå. Det gjorde at de kom best i gang, og styrte første halvtimen. Så kom vi i siget og hadde noen sjanser før pause, sier trener Rune Norgaard.

Trippel Mateusz

Med 0 – 0 til pause ble dette en kamp hvor første scoring fikk mye å si. Den satte Mateusz Radgowski i mål rundt et kvarter ut i andre omgang, etter en innlegg fra Markus Sørbø Eriksen.

– Så er han frampå igjen rett før det har gått en halvtime av omgangen og plasser ballen fint nede ved stolperota fra 15 meter. Etter det prøver Lillesand å heve seg, men Mateusz punkterer kampen med noen få minutter igjen å spille, sier Norgaard.

Risør stilte med et nykomponert midtstopperpar i Herman Berger Høj og Benedict Marian Gärtner, noe som viste seg å være en stor suksess.

– De hadde et godt samarbeid hvor Herman gikk skikkelig til i duellene og Benedict hadde den gode oversikte med sin spilleforståelse. Vi hadde som fokus til kampen å tette igjen bak, og det klarte vi. Hele forsvarsfireren gjorde en god jobb.

Viktig start

For Risør var det godt å komme i gang på denne måten etter sommeren. Neste kamp er allerede lørdag, også den hjemme på Kjempesteinsmyra.

– Den er mot Hånes. Selv om vi slo de i bortekampen, er de et vanskelig lag å møte. Samtidig er det et lag hvor vi har gode muligheter til å ta tre poeng.

Skulle det skje, nærmer Risør seg øvre halvdel av tabellen med rekordfart.

– Vi må jo være optimister. Nå får vi fortsette slik vi gjorde i dag også videre utover høsten, avslutter risørtrener Rune Norgaard.

Tabellen 5. div. avd. 1

Lag S P