Sigurd T. Prebensen steppet inn som målvakt da Risørs G11 møtte Trauma onsdag kveld. Den plassen trivdes han veldig godt på.

I noen spennende sluttminutter blir den unge målvakten en viktig spiller for risørlaget, der han bruker alt han har av fotballkunnskaper for å hindre Trauma for mange scoringer.

– Det er litt vanskelig noen ganger. Spesielt når det kommer harde skudd når de er nærme mål. Men, mest er det gøy å stå mål, forteller Sigurd til iRisør.no.

Omskolering på gang?

For guttene på laget var onsdagens kamp den første som 7’er-kamp, noe de løste bra. Selv med en målvakt som egentlig er utespiller.

– I fjor spilte jeg venstreving, men nå skal jeg stå mye i mål.

Kanskje litt ekstra inspirert av en god følelse etter en særdeles målrik og jevnspilt kamp mot Trauma. Og han innrømmer gjerne at det betyr noe om laget vinner eller taper.

– Noen ganger er det viktig. For det er viktig å ha det gøy, og når vi vinner er det så god stemning i laget, sier Sigurd T. Prebensen.

To lag gir spilletid

Gøy er det viktigste element også for Hugo Hansen, som er en av trenerne for G11. Samtidig har laget konkrete oppgaver det jobbes med på trening og i kamp.

– Vi jobber med at alle skal være fortrolig med ballen, og at de skal tørre å drible av en mann uansett hvor man er på banen, sier Hansen.

Han kan fortelle at man har så mange spillere at man har valgt å melde på to lag i debutsesongen i 7’er-fotball.

– Det har vi gjort for å få mest mulig spilletid for den enkelte.

Hansen oppsummer kampen mot Trauma slik:

– I dag spilte de bra sammen, og hadde mange fine pasninger.