Første omgang ble et tøft møte med høsten for Risørs G12 da Grane 2 kom på besøk mandag. Men, andre omgang ble en skikkelig opptur.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I barnefotballen er uansett prestasjoner viktigere enn resultater, og da er det bare å hente fram frisparket til Ludvig Frøyna først som sist. Nesten fra sidelinja på midtbanen var utgangspunktet, og siktepunktet var lengste kryss.

– Jeg har trent en del på frispark, og pleier å få til akkurat dette frisparket på trening, forteller Ludvig, etter å ha satt ballen elegant i mål.

Her dupper Ludvigs frispark ned bak målvakten.

– Vi slet i første

Forbildet er den franske storspilleren Dimitri Payet, som i sommer gikk fra West Ham til Marseille.

– Han er veldig god, og tar frisparkene på samme måte, sier Ludvig.

Selv om han var fornøyd med frisparket, var han ikke helt fornøyd etter kampen. Og da spesielt ikke med første omgang.

– Da fikk vi ikke til pasningene og løpene våre. Heldigvis ble det bedre i andre omgang, sier Ludvig Frøyna.

Fornøyd trener

Etter en god vårsesong uten ett eneste tap, var det kanskje greit å oppleve at marginene ikke helt var med i denne kampen. For skal man vokse, må man takle både seier og nederlag.

– Vi møtte et bra lag i dag, og lå under med fire mål til pause. Vi hentet inn igjen den ledelsen, og kampen vippet. Så scoret de seiersmålet rett før kampen var slutt, sier trener Kjetil Johannessen.

Nå venter to lokaloppgjør for 12-åringene, og begge kampene spilles borte. Først er det Gjerstad som er motstand mandag om en uke, og deretter Vegårshei mandagen etter det igjen.

Det borger for spennende oppgjør. Neste hjemmekamp er mot Froland 2 den 4. september.

Det tok et par minutter før smilet var på plass igjen etter kampen.