Husker du jentene som ville ha eget lag for å vise guttene at de kan spille god fotball? Nå er det jentenes foreldre sin tur til å komme på banen.

Visst nok ikke så bokstavelig at de selv må spille, men førstkommende onsdag blir det foreldremøte på klubbhuset. Christian Axelsen i Risør Fotballklubb er spent på oppmøtet.

– Vi trenger å ha 10 – 12 spillere når det skal spilles 5’er- og 7’er-fotball. Så det er et slikt tall vi sikter mot, sier Axelsen.

Alle må bidra litt

Det er jo lovende når det er spillerne selv som kommer og spør, noe klubben nå har opplevd flere ganger.

– Det samme skjedde da vi startet damelaget i fjor, og det er jo en utrolig hyggelig situasjon.

For de som kommer på foreldremøte, handler det om både å kunne komme med innspill og å få informasjon om hva klubben forventer at de voksne bidrar med.

– De forplikter seg til å motiverer til trening og kamp, og i tillegg bistå som sjåfører til bortekamper. Klubben ønsker også at de stiller opp i kiosken, slik at de er med å bidra til miljøbygging på det nye anlegget.

Trenerne på plass

Christian Axelsen har fått på plass noen til å lede laget, slik at alt det praktiske nå skal være på plass.

– Tre jenter stiller opp som trenere. Inger Johanne Færsnes, Cecilie Ausland Sørensen og Irma Lutvica. Av disse er det Inger Johanne som er lederen, avslutter Axelsen.