To trenere fra Risør var i forrige uke på trenerkurs i Spania. Med en intensiv uke bak seg er dermed statusen som C-trener i boks.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Marius Ellefsen og Rune Norgaard kom hjem med mye kunnskap og entusiasme etter vel gjennomført trenerkurs i Spania. Norgaard er sportslig leder i Risør fotballklubb, og sier dette langt fra er først gangen klubben sender trenere til Spania.

– Dette er tredje gangen, så de begynner å bli kjent med oss på disse kursene. Marius og jeg var der fra lørdag til lørdag, og det kjøres igjennom alle fire delkursene samt målvaktdelen. Så det hele var veldig intensivt, sier Norgaard til iRisør.no.

Fin opplevelse

Selv om det også er mulig å ta C-trenerkurset over en rekke helger, synes Norgaard det er fint at klubben tilbyr muligheten til å ta kurset på denne måten.

– For noen er det greit å ta dette i helgene. For andre passer det bedre med et intensivt kurs som dette.

I tillegg til alt det faglige, er det også mye å hente i det sosiale når man samler et stort antall trenere til et kurs som dette.

– Her kom det trenere fra hele langet. For oss i Risør er det bra å møte trenere fra andre klubber. Det er også lærerikt å se hvordan andre ser på fotball.

Mye å bygge på

Erfaringen fra tidligere år er at de som deltar på denne typen kurs kommer hjem med ekstra motivasjon til å bidra inn i klubben gjennom trenergjerningen og andre roller. Rune Norgaard sier både Marius og han nok sitter med samme opplevelse.

– Nå gleder vi oss til å bruke tilegnet kunnskap på lagene vi trener. Risør FK har tatt tak i dette med trenerkompetanse, noe som er bra både på kort og lang sikt. Dette gir trygghet i alt fra barne- til voksenfotballen.

For Norgaards del er det ikke lenge før teori kan settes ut i praksis.

– Herrelaget starter opp med treningene igjen nå 3. desember.

Inviterer flere på kurs

Som sportslig leder kan Norgaard også fortelle at det er kurs på gang i Risør FK til neste år. Blant annet ett som er sponset av Sørlandsfotballens venner.

– Vi er i dialog med NFF Agder om å holde barnefotballkurs del 1 og 2. I tillegg til de som er i egen klubb, tar vi gjerne også med folk fra naboklubbene.