Mads Tønnesøl står til vanlig i mål når Risørs A-lag spiller kamper. Denne tirsdagen scoret han et av Risørs mål da juniorlaget klarte en sterk uavgjort med 3-3 mot Grane.

Bortelaget var nok favoritter, men Risørs juniorlag hadde ingen planer om å la det bety noe som helst. Selv da Grane tok ledelsen 1-0, var moralen høy. For Risør kom tilbake med tre scoringer ved henholdsvis Khalid Adel Mahmoud, Mads Tønnesøl og Fuad Muktar Qassim.

– Jeg har ikke scoret mål på seks år. Siden jeg vanligvis er målvakt er det sjeldent positivt om jeg setter ballen i mål, forteller Mads Tønnesøl.

Khalid Adel Mahmoud hedder inn 1-1 for Risør.

Liker utfordringen

Som målvakt på A-laget har Tønnesøl spilt fem kamper så langt i sesongen. Likevel er det ute på banen han blir brukt på juniorlaget.

– Luciano sendte meg en melding om jeg ville spille en treningskamp på midtbanen. For meg passet det godt. Jeg trengte treningen, for kondisen er ikke på topp, sier den unge fotballspilleren med et lite glis.

Fornøyd var han også da ballen gikk i mål til 2-1.

– Fikk du med deg den hælflikken? Den bør vel gi et bra oppslag.

En situasjon man ikke ser så ofte på fotballbanen. Drøye 20 minutter ut i første omgang fikk Risørs målvakt beskjed om å ta på seg strømper.

Fornøyd trener

Risør ledet en periode med 3-1 i kampen. Men, Grane jobbet hardt og fikk først en redusering og deretter utligningen et kvarter før slutt. Den siste av disse kom på straffe. Til tross for å ha ledet med to mål, var trener Luciano Novembrini fornøyd etter kampen.

– Det ble en litt spesiell kamp, og spillere på begge laget var litt for hissige i dag. Men, 3-3 var fortjent. Grane spilte godt, sier han.

For en uke siden vant juniorlaget mot Trauma, og står dermed med fire poeng på de to første kampene.

– Om noen for noen uker siden hadde sagt vi skulle starte sesongen så godt, hadde jeg fått dem innskrevet, sier treneren fornøyd.

Grane hadde flere store sjanser. Denne endte utrolig nok over målet.

Vil til Brande

Novembrini er også fornøyd med at hele laget nå har den rette innstillingen til å spille fotball. Egentlig var det ikke meningen at juniorlaget skulle til Brande i Danmark på turnering, men nå er stemningen snudd.

– Det var ikke planene, men gutta har funnet tilbake til å ha det gøy. Lagmoralen er tilbake, så da ser det ut som om vi drar til Brande, avslutter treneren.

Neste kampen for Risørs juniorer er allerede førstkommende lørdag når de spiller borte mot Hånes.