Risør Fotballklubb fortsetter arbeidet med å være et tilbud for alle. Nå skal det etableres et gatelag, og interessen er stor.

Onsdag denne uken var Christian Axelsen i Risør Fotballklubb på besøk hos «Nr. 14» og presenterte sine tanker.

– Vi ønsker å legge til rette med muligheter for trening så ofte som dere ønsker, og klubben skal stille med trenerkrefter, fortalte Axelsen til gjengen som var samlet for anledningen.

Arendal stiller til kamp

Axelsen sier til iRisør.no at det er viktig å gi alle som ønsker det et tilbud om fysisk fostring gjennom fotballen.

– Jeg har også kontakter med ham som driver med gatefotball i Arendal. Så fort vi får et lag på plass i Risør så stiller de til treningskamp, sier Axelsen til iRisør.no.

«Nr. 14» er et tilbud innen psykisk helse i Risør kommune, og på veggen inne i lokalene henger det en lapp om fotballtilbudet. Derfor er det allerede mange som har tenkt at dette er noe de vil være med på.

– Det virker som et bra tilbud for å komme i form. Jeg har bare spilt litt fotball, og det er for mange år siden. Så vi får begynne med å trene, så får vi se på det med kamper etter hvert, sier Thomas Karoliussen.

Fra venstre: Christian Axelsen, Thomas Karoliussen, Frida Fred Dørsdal, Helene Osli, Stine Gregersen, Thomas Gregersen og Bjørn Kaasa.

Åtte – ni allerede

En rask opptelling på hvem som kan tenke seg å være med, viser at det allerede er snakk om åtte – ni personer med tilknytning til «Nr. 14».

– Samtidig er det viktig at dette er et tilbud til alle, og det er fotballklubbens lag. Så selv om vi har med mange, vil det ikke være laget til «Nr. 14», sier Frida Fred Dørsdal, som er aktivitetsansvarlig på huset.

Hennes kollega, Stine Gregersen, sier de setter pris på det nye tilbudet som fotballklubben har tatt initiativ til.

– Vi har jo snakket om dette tidligere, for all fysisk aktivitet fremmer jo også god psykisk helse, sier hun.

Skal trykke på knapper

Christian Axelsen på sin side vil legge litt ekstra godt til rette ved å se på muligheten for å skaffe inn utstyr.

– Klubben skal selvsagt sørge for baller og drakter. I tillegg skal jeg trykke på noen knapper for å få sponset slik som fotballsko, sier han.

Han håper man raskt kan få på plass et fast tilbud.

– Jeg skal sørge for at det er plass på banen uansett som dere vil trene på dagtid eller kveldstid. Og det er jo NM i gatefotball, så kanskje Risør stiller lag allerede neste år, avslutter han lett spørrende.

Fakta om gatefotball

Her er reglene som ble brukt under VM i gatefotball i Oslo i sommer:
Gatefotball spilles i ballbinger på 22 x 16 meter. Kampene spilles i 2 x 7 minutter med ett minutts pause.

• Maks 4 spillere per lag på banen, 3 utespillere og 1 keeper.
  • Keeperen kan ikke score mål og kan ikke gå ut av «penalty area».
  • Det er ikke lov å spille ballen tilbake til keeper.
  • Vertsnasjonen stiller med et reservelag med 10 spillere som kan distribueres til alle de andre deltagende lagene. Hver morgen kan lag som har 3 eller flere spillere utilgjengelig be om spillere fra reservelaget.
  • Det må alltid være 1 spiller igjen på motsatt banehalvdel når laget er i forsvar. Det spilles derfor 3 mot 2 i angrep.
  • Ved frispark må motstanderen stå minimum 2 meter unna ballen. Alle frispark er indirekte.
  • Dommerne kan dele ut følgende straff ved ufint spill: «Blue card» betyr to minutters utestengelse mens «Red card» er utestengelse for resten av kampen.
  • Utestengelse for et helt lag kan skje ved ufint spill og/eller dårlig og usportslig oppførsel på og av banen.