En gjeng jenter i Risør tok på eget initiativ nylig kontakt med Risør fotballklubb. De vil nemlig starte lag for å vise at jenter kan spille god fotball.

Det var ti år gamle Alaa Dabdoub som tok kontakt med FFO-trener Frode Ausland, og han var ikke sen om å hjelpe jentene videre. Frode er far til Sofie Ausland, som spiller i 1. divisjon for Amazon Grimstad, og synes det er gøy å se jentene strømme til klubben.

– De var heftig interessert, og det er såpass mange som opp mot ti spillere som er aktuelle for et slikt lag allerede. Ingen av disse går på FFO (FotballFritidsOrdningen), men de oppsøkte meg siden jeg er jo her på dagtid, forteller Ausland.

Les også:

Ingen undervarme på banen denne vinteren

Skal vise gutta

Denne onsdagen dukket de opp for å møte leder i klubben. Initiativtakeren kunne samtidig røpe hvorfor det å få et lag er så viktig.

– Grunnen er rett og slett at de fleste guttene sier at jenter er dårlige til å spille fotball. Dette laget skal vise at det er feil. Og på disse treningene får guttene ingen adgang, sier Alaa Dabdoub.

I tillegg til Alaa kom også Erle, Kaja, Annica, Tomine, Nora Sofie, Mookoh og Vilde for å være med nå fra start av.

– Alle har mye å holde på med, så vi fant ut at onsdag var den eneste dagen alle hadde tid. Selv har jeg tidligere gått på håndball, men jeg vil heller spille fotball.

Alaa Dabdoub (10) spurte Risør Fotballklubb om de ikke kunne få lov å danne et lag. Svaret var ja!

Gledelig utvikling

For klubbens leder er det bare hyggelig at nye jentelag nærmest dukker opp av seg selv. Christian Axelsen lover dem full støtte når det gjelder både utstyr og trener.

– Dette er veldig gledelig. De skal, som alle andre som spiller i Risør FK, få det beste av det beste, sier han.

Dette laget kommer til å spille i 11-årsklassen neste sesong. Fra før har Risør lag i J14 (i 2017) og senior damer. Men, det kan bli enda flere lag.

– Vi jobber også med å få til et tilbud for 12- og 13-åringene, avslutter Axelsen.

Christian Axelsen er glad for at klubben får stadig nye jentelag.