Risørs J14 i fotball har ikke hatt noen lett høstsesong. Derfor smakte det så utrolig godt med seier i årets siste seriekamp på Kjempesteinsmyra.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Tone Stabell-Hansen

Trener for laget, Tone Stabell-Hansen, likte godt det hun så både i kampen, og ikke minst gleden etter at seieren var i boks.

– De pleier å være blide etter kamp, men i går skrek de høyere enn vanlig, sier hun til iRisør.no ett at Risør slo Hånes med 4-1.

HØSTENS FØRSTE SCORINGER

Og det er ikke så rart. I ni kamper i høst har jentelaget fra Risør gått målløse av banen, og sto helt uten poeng foran siste kamp.

– I kampen torsdag kveld klinket de til med fire fulltreffere. Først scoret Synne Drægni Nilsen på frispark, og jentene var veldig entusiastiske da dommeren blåste av til pause på 1-0.

Den entusiasmen tok de med seg videre i kampen.

– Etter noen minutter ut i andreomgang sendte Martyna Bender ballen rett i krysset i god avstand fra mål. Deretter var det Hånes sin tur til å score, men jentene ble bare enda mer giret av dette. De skulle i hvert fall ikke slippe inn flere mål nå. Etter flere sjanser begge veier, klarte endelig Elisabeth Halvorsen Blandford å putte ballen i nettet, før Synne Drægni Nilsen sendte ballen i krysset fra midtbanen. Dette var en utrolig gøy måte å avslutte sesongen på, sier Stabell-Hansen.

MOTIVERENDE AVSLUTNING

Nå skal laget få en uke med fotballfri, noe spillerne på forhånd mente var helt greit. Etter kampen i går, var de ikke like sikre.

– De var så gira at de ikke hadde lyst på den pausen likevel.

Dermed er motivasjonen på topp foran en lang treningsvinter i påvente av neste sesong. Samtidig har ikke NFF Agder som vane å sette opp en 15-årsklasse for jentene. Det håper risørtreneren det blir gjort noe med.

– Neste sesong er litt usikker foreløpig. Vi håper det finnes en haug med jenter på 15 år i Aust-Agder som har lyst til å spille kamper mot oss neste år.

Jentene på bilder er: Bak fra venstre: Sol Hestø Rokvam, Madeline Johannessen, Johanne Søstuen, Martyna Bender, Maren Lunden Halvorsen, Carina Frøyna Alfsen, Anne Reiersen Torjesen, Marie Skåli, Johanne Romundstad Eriksen. Foran fra venstre: Synne Drægni Nilsen, Elisabeth Halvorsen Blandford, Emilie Mykland, Johanne Ramok.