Stabilitetstrening, slik som denne øvelsen Jørn Pettersen viser, kan få ned antallet skader i fotballen.

Risør Fotballklubb er glade for å ha treningssenteret Atletix som sponsor. Dette kommer både klubben og medlemmene til gode. For som medlem i Risør Fotballklubb sparer du hele 900 kroner på den ordinære treningsavgiften.

Det betyr at du kan trene for 350 kroner i måneden dersom du inngår en åravtale med Atletix.

– Dette gjelder alle som er medlem i Risør Fotballklubb. Trenere, spillere, støtteapparatet eller hva det skulle være, forteller Jørn Pettersen ved Atletix i Risør.

Bør ha jevnlig med egentrening

Hvorfor man bør inngå en årsavtale for en idrett som foregår mest i sommerhalvåret er åpenbart.

– Man bør trene styrke regelmessig gjennom hele året, og spesielt når du er idrettsutøver. Når det gjelder fotballspillere spesielt, handler det om styrke og stabilitet i mage, hofte og beinregionen. Om man har fokus på bevegelighet i treningen er det lettere å unngå skader, mens jo stivere og mindre fleksibel du er, jo større er risikoen for skader, sier Pettersen.

Hvor mye bær man da ha av egentrening i tillegg til de fellestreningene laget har.

– Vi snakker jo da mest om å trene kondisjon og styrke, slik at man kan ha enda mer fokus på det fotballtekniske på fellestreningene. To til fire ganger i uka er det ideelle, men da er det også viktig at man har riktig restitusjon.

Kunnskap gir resultater

Atletix har hatt en avtale opp mot A-laget tidligere, men med den nye avtalen gjelder dette alle medlemmer som er gamle nok til å trene ved Atletix. Nye medlemmer får en gjennomgang av apparatene, og god hjelp til å sette opp et treningsprogram. Og det kan være lurt å lytte til rådene.

– Mange trener for hardt når det gjelder kondisjon, mens de trener for lite når det gjelder styrke. For der må men presse seg. Sånne ting er det lurt å tenke over for å få maksimal effekt.

I tillegg til treningstilbudet, er Atletix også blant de som har reklameskilt på Kjempesteinsmyra.