Risørs J14 har aldri tidligere vunnet en fotballkamp. Ikke rart spenningen var stor da Anne Reiersen Torjesen sendte Risør i ledelsen mot Vigør onsdag kveld.

Tekst: Tore Myrberg

Denne våren har jentelaget fra Risør spilt bedre og bedre for hver kamp. Ikke rart det ble litt ekstra følelser i sving da laget scoret først i går kveld.

– Det var helt rått, og jeg har nesten ikke ord på hvor flinke jentene på laget var. Jeg hadde aldri klart å score uten å ha de i ryggen, så da kampen var over var jeg glad over å ha fått score på vegne av hele laget, sier Reiersen Torjesen til iRisør.no.

«Sykt glad»

Kampens eneste mål kom etter syv minutters spill, og overrasket alle. Ikke minst målscoreren selv.

– Jeg var på et løp og så en mulighet til å gå på mål for å forsøke å score. Først trodde jeg målvakten skulle ta skuddet mitt, men ballen gled inn i mål. Jeg ble selvfølgelig «sykt glad», og hele laget feiret scoringen.

Det å forsvare en ledelse var en ny opplevelse for jentene på 14-årslaget.

– Vi ble litt nervøse da de fikk mange sjanser på slutten av kampen, men alle var superflinke til å få ballen vekk fra mål, sier Anne.

God målvakt

Trener Tone Stabell-Hansen er helt enig i at jentene gjorde en fantastisk innsats med å holde buret rent.

– Emilie Mykland gjorde en strålende innsats i mål, og reddet mange baller. Og dette var kun hennes andre kamp som målvakt, sier Stabell-Hansen.

Hun kan fortelle at jentene hadde troen på et godt resultat, selv om man kanskje ikke helt hadde regnet med å vinne.

– Jentene var veldig gira før denne kampen. Laget vi møtte er etter oss det minst erfarne, så de hadde troen på at det ikke skulle bli noen storseier til Vigør. Da dommeren blåste av kampen brøt det ut full jubel.

En kamp igjen

Snart skal laget på turnering i Danmark sammen med resten av Risør FK. Før det gjenstår en seriekamp i vårsesongen.

– Denne seieren ga selvfølgelig mersmak, sier Stabell-Hansen.

Og matchvinneren har også troen på mer godt spill fra Risørs J14.

– Vi har lært av de feilene vi har gjort i kamper, og har i tillegg en trener som pirker på hva vi gjør feil. Hun trener oss på en bra måte. Så nå er vi flinkere til å snakke sammen i kampene, og det blir mye mer sentringer og lagspill. Dessuten er vi flinkere til å se løsninger, og mye mindre redd for ballen enn det vi var før, avslutter Anne Reiersen Torjesen.